The Evil Within. Να το αγοράσω, να το νοικιάσω ή να το αγνοήσω;

the-evil-within1

Αγαπητοί μου αναγνώστες και φίλοι, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που επιστρέφω στο συγγραφικό μου πόστο μετά από ενάμιση μήνα γεμάτο από καθημερινή, δεκάωρη αποστήθιση νόμων της φυσικής, ακτινοφυσικής και λειτουργίας της ανθρώπινης φυσιολογίας και παθολογίας. Έδωσα τις εξετάσεις μου την προηγούμενη εβδομάδα, τα έγραψα και τα είπα όλα στην εντέλεια και τώρα να ‘μαι πάλι εδώ. Σαν δώρο στον εαυτό μου την επομένη των εξετάσεων, έκανα το πολυσυζητημένο βιντεοπαιχνίδι The Evil Within, εταιρία ανάπτυξης Tango Gameworks, εταιρία διανομής Bethesda, διευθυντής παραγωγής Shinji Mikami.

Από το καλοκαίρι που μας πέρασε, το κάναμε διαρκώς κουβέντα με την παρέα μου με σχόλια τύπου: ο Shinji Mikami έχει αναλάβει την διεύθυνση παραγωγής του βιντεοπαιχνιδιού και την παραγωγή η Bethesda-γουάου, το genre (το είδος) θα είναι αληθινό survival horror, θα συντρίψει το Resident Evil που πήρε λάθος δρόμο, θα βάλει γυαλιά στην Capcom, είδα το τρέιλερ και έπαθα αμόκ-έχει τέλεια γραφικά, πως θα περιμένω μέχρι τον Οκτώβρη για το παίξω, κ.α.
Αφού το έπαιξα, έχω να εκφέρω τις εξής απόψεις και να προετοιμάσω τους καταναλωτές από μια πιθανή αγορά του εν λόγω τίτλου:

ΤΑ ΚΑΛΑ
Τα πλούσια και απαστράπτοντα, γεμάτα φαντασία γραφικά. Έμεινα άφωνος από την καλλιτεχνική ομάδα δημιουργίας του live trailer, εσωτερικών και εξωτερικών χώρων όπως επίσης και από την ομάδα σχεδίασης των χαρακτήρων. Και εδώ σταματάνε τα θετικά.

ΤΑ ΚΑΚΑ
Πρώτον: Όντας συγγραφέας ενός ήδη επιτυχημένου βιβλίου –Η έπαυλη των νεκρών, β’ έκδοση- έχω να πω, ευθαρσώς μάλιστα, ότι τέτοια ακαταλαβίστικη και ανόητη πλοκή δεν έχω ξαναδεί ποτέ σε βιντεοπαιχνίδι και γραμμένη μάλιστα από αλλοδαπούς συνάδελφους που τους έχω τόσο σε εκτίμηση. Λυπάμαι παιδιά, δεν με πείσατε.
Δεύτερον: Τι σόι survival horror είναι όταν έχεις στη διάθεσή σου περίστροφο, καραμπίνα, τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή, μαχαίρι, χειροβομβίδες και τόξο; Πότε θα καταλάβετε επιτέλους, αγαπητοί παραγωγοί παιχνιδιών τρόμου, ότι η νέα γενιά survival horror δεν βασίζεται στα όπλα για επιβίωση; Παίξτε το Outlast, το demo του P.T. (Silent Hills) ή το Alien: Isolation ανάθεμά σας και μετά σχεδιάστε ένα βιντεοπαιχνίδι αυτού του genre (είδους).
Τρίτον: Ένοιωθα ότι έπαιζα το Resident Evil 4 όπου συναντά το Resident Evil 5 το οποίο συναντά το Resident Evil 6. Αγαπητοί κύριοι παραγωγοί και προγραμματιστές, σταματήστε να στηρίζεστε και να αντιγράφετε τεχνικές του παρελθόντος που δεν απέφεραν τίποτα στην εν γένει εμπειρία του gameplay και ξεκολλήστε με την κάμερα πάνω από τον ώμο που είναι καθαρό στοιχείο action/adventure παιχνιδιού- δεν με φοβίζει κυρά μου, τι την βάζεις! Επίσης, δεν είναι το εικαστικό αποτέλεσμα ο σκοπός και σαν παιχνίδι είναι δύσκολο να το παίξει κανείς και τα σιχαίνομαι αυτού του είδους παιχνίδια που και δυσκολεύεσαι να προχωρήσεις σαν άνθρωπος και να εξερευνήσεις την περιοχή με την ησυχία σου, φοβούμενος ότι θα ανακαλυφθείς απο το επιβλέπον ζόμπι και ως επιστέγασμα έχω να πω ότι το inventory με μπέρδευε.

Αυτό το παιχνίδι είναι stelth/action adventure και όχι survival horror. Μα τι παίζω ο καψερός, το Metal Gear Solid αλλά με ζόμπι; Και είναι τόσο δύσκολο να δημιουργήσει κανείς ένα παιχνίδι που ο παίκτης δεν πεθαίνει εντός ολίγων λεπτών; Άσε με να προχωρήσω με την ησυχία μου μαντάμ!

Στο δια ταύτα τώρα. Είτε οι προσδοκίες μου ήταν υψηλές για τον συγκεκριμένο τίτλο, είτε είμαι αυστηρός κριτής. Εάν μου διδόταν η ευκαιρία να βαθμολογήσω το παιχνίδι θα του έβαζα 4/10, κοινώς, αγνοήστε το. Τώρα, για εσάς που είχατε great sexpectations για το The Evil Within, προτείνω να το νοικιάσετε πρώτα και για όνομα του Θεού, μην το αγοράσετε εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε ένα χριστουγεννιάτικο δώρο στον εαυτό σας. Αντ’ αυτού ασχοληθείτε με τους τρεις τίτλους που αναφέρω στην παράγραφο που ξεκινάει με τη λέξη «Δεύτερον».

Και όσον αφορά εσάς κύριε Shinji Mikami, παίζω τα παιχνίδια σας είκοσι χρόνια, λυπάμαι που με απογοητεύσατε για ακόμα μια φορά. Μήπως να δημιουργήσετε το Dino Crisis 4 καλύτερα, που είναι πιο κοντά στο στυλ σας και το περιμένουμε πως και πως να βγεί; Με την Regina πρωταγωνίστρια όμως, ε!

Σχολιάστε