Capcom, “You are dead”

resident_evil_7

Σήμερα θα μιλήσουμε για το Resident Evil 7 μέσα από τη φωνή ενός gamer που μοιράζεται τις φοβίες του για την κακή τροπή, αλλά και την παρεκτροπή, που έχει πάρει η δημοφιλής σειρά. Το cyber name του είναι creepychainsaw και έκανε την δημοσίευση της άποψής του πριν τρεις μήνες. Παραθέτω κάτωθι τα λεγόμενά του:

«Η σειρά Resident Evil που έθεσε τον ακρογωνιαίο λίθο στην κατηγορία παιχνιδιών survival horror έχει πέσει από τον θρόνο της και θάφτηκε από μόνη της με τα ίδια της τα χέρια από τα σφάλματά της. Παιχνίδια όπως το Amnesia [και το Outlast (αγκύλη δική μου)], γελάνε στις προσπάθειες της σειράς RE να «φοβίσουν» και οι παίχτες έχουν γυρίσει την πλάτη τους σε μια σειρά που ξεχειλίζει από μεγάλες δόσεις όπλων και κινηματογραφικών σκηνών. Λες και η σειρά πήγε περίπατο μέσα από παιχνίδια όπως το Battlefield και το Call of Duty και είπε στον εαυτό της: «Ει, και εγώ μπορώ να το κάνω αυτό!», ξεχνώντας ότι όλα ξεκινάνε με ένα μαχαίρι και μια μελανοταινία. Αλλά εδώ βρίσκεται η σειρά. Ένα action/adventure shoot-em-up που δολοφόνησε την πορεία του.

Όλοι εσείς που αγαπάτε και νοιάζεστε την σειρά ξέρετε που έχει καταντήσει και πολλοί έχετε παραιτηθεί από κάθε ελπίδα να ξαναγίνει ο παλιός της εαυτός. Δεν σας το προσάπτω. Έτσι λοιπόν, σαν οπαδός μιας σειράς που οδεύει στο θάνατό της, θα ήθελα να πω μερικά πράγματα για το μέλλον της και συγκεκριμένα στην Capcom για το Resident Evil 7:

Survival Horror/ Κατηγορία παιχνιδιού: Επιβίωσης- τρόμου
Απλά ξανακάντε το παιχνίδι τρομακτικό. Σταματήστε να σκέφτεστε μεγαλεπήβολα και ξυπνήστε μας σε μια απομονωμένη, μουχλιασμένη, ατμοσφαιρική τοποθεσία που είναι πλούσια με σκοτεινή ιστορία. Κάντε μας να ξεψαχνίζουμε τον χώρο για πυρομαχικά, βότανα, κλειδιά, οτιδήποτε αυξάνει την αξία του ρίσκου. Capcom, εάν δεν γυρίσετε το RE7 στις ρίζες του, τότε κατευθύνεστε σοβαρότατα σε λάθος δρόμο και το μήνυμα “You Are Dead” θα είναι οι μόνες λέξεις που θα ταιριάζουν στο παιχνίδι.

Exploration/Εξερεύνηση του χώρου
Μόλις έπαιξα το RE6 παραλίγο να ξεράσω. Τα πυρομαχικά μου ήταν πάντα στο ζενίθ, αναπλήρωση ζωής παντού και κανείς που να θέλει να πυροβολεί σύμβολα της BSAA. Φέρτε μας πίσω την αίσθηση του να εξερευνάς ένα τρομακτικό σκηνικό. Η έπαυλη του RE είναι ότι πρέπει και αν χρειάζεται να την ξανασχεδιάστε για το RE7, κάντε το αμέσως. Θέλω να ιδρώνω κουβάδες και να αγχώνεται ο κώλος μου παρά να παίζω με αυτόματο πιλότο τα άπειρα πυρομαχικά.

The Threats/ Οι απειλές
Ένα πράγμα που δεν είναι αστείο, είναι οι εχθροί που σε πυροβολάνε και σκύβουν για κάλυψη σε ένα Resident Evil παιχνίδι. Αυτό κατέστρεψε το φινάλε του RE4, κατεδάφισε το RE5 και έκανε το Chris’s campaign στο RE6 μια γελοιότητα. Θέλουμε πίσω την Lisa Trevor, τον Tyrant, τα ζόμπι που κυνηγάω από δωμάτιο σε δωμάτιο, φέρτε πίσω τα Lickers και τους περίφημους ήχους που κάνουν. Δεν θα ανεχτώ ξανά εχθρούς που έλκονται από πυροβολισμούς.

Out with the new, in with the old/ Επιστροφή στις ρίζες
Δεν έχω ξαναδεί σειρά παιχνιδιών που οι παίχτες να αρέσκονται στα παλιότερα παιχνίδια της απ’ ότι στα καινούρια. Η Capcom διαρκώς πειράζει μηχανικά στοιχεία στη σειρά που κανονικά δεν θα ‘πρεπε να αλλάζει. Π.χ. Την φιξαρισμένη κάμερα που ήταν φοβιστική. Δεν λέω, καλώς έχει αλλάξει μερικά στοιχεία, όπως τον τρόπο που ανοίγουν οι πόρτες ή ανεβαίνουν οι χαρακτήρες τις σκάλες. Απλώς θα ήθελα ένα σύστημα σαν αυτό του RE4 απλά περισσότερο περιοριστικό, γραφομηχανές ΜΕ μελανοταινίες και φοβιστικούς ήχους που θα θυμόμαστε μια ζωή.

Be Resident Evil again – Resident Evil 7/ Ξανάγινε το παλιό καλό Resident Evil
Η πλοκή όσο πιο πολύ προχωράει είναι και πιο μάπα. Γυρίστε πίσω και εξερευνήστε, πειραματιστείτε και συνδυάστε υπερφυσικά στοιχεία. Η χημεία να συναντά την αλχημεία, συμβάντα με εφιαλτικές καταστάσεις. Ακόμα δεν χάθηκαν οι ελπίδες. Η κυκλοφορία του Resident Evil: Revelations φύσηξε ένα φρέσκο αέρα από πυρίτιδα στα πρόσωπά μας. Ήταν ένα φοβιστικό παιχνίδι, το πιο κοντινό σ’ ένα αληθινό RE παιχνίδι.
Ευχαριστώ για την προσοχή σας».

Πείτε μου τη δική σας γνώμη για το θέμα στον ειδικό χώρο από κάτω.

 

Σχολιάστε