Outlast 2. Αξίζει να το αγοράσω;

Το Outlast 2 είναι ένα βιντεοπαιχνίδι επιβίωσης-τρόμου που κυκλοφορεί ως digital download από την εταιρία Red Barrels. Η Warner Bros. έχει αναλάβει την διανομή της λιανικής έκδοσης (physical copy) με τον τίτλο Outlast Trinity.

Το πρώτο παιχνίδι της σειράς, έδωσε νέα πνοή στο είδος του survival horror με την αποκλειστική χρήση της κάμερας πρώτου προσώπου, εκθέτοντας τον πρωταγωνιστή τελείως ανυπεράσπιστο ενώπιον εχθρών, αποσπώντας έτσι διθυραμβικές κριτικές της gaming κοινότητας. Ο ήρωας του δεύτερου παιχνιδιού, Blake Langermann, δεν ξέρει να πολεμάει, ούτε έχει όπλα. Κουβαλάει μόνο μια βιντεοκάμερα με επιπλέον χαρακτηριστικό της, τη δυνατότητα μεγέθυνσης του φωτός σε ολοσκότεινα περιβάλλοντα (night vision mode).

Ένα κακό χαρακτηριστικό του παιχνιδιού είναι ότι όταν σε ανακαλύψει ένας εχθρός, υπάρχει μόνο ένα μη εμφανές σημείο να προστατευτείς, και μέχρι να το ανακαλύψεις πεθαίνεις επανειλημμένως, όπου είναι άκρως εκνευριστικό.

Η πλοκή μοιράζεται ανάμεσα σε δύο σκηνικά. Μεταξύ ενός ερημικού χωριού στην Αριζόνα και τις ψευδαισθήσεις της τραυματικής παιδικής του ηλικίας που διαδραματίζονται στο σχολείο που πήγαινε μικρός.

village

Καταλαβαίνω τους προγραμματιστές του παιχνιδιού που ήθελαν να δείξουν τις δυνατότητές τους και την επαγγελματική τους πρόοδο εν συγκρίσει με την προγενέστερη δουλειά τους αλλά οι εξωτερικοί περιβάλλοντες χώροι είναι πάρα πολλοί και το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν μπορεί να το υποστηρίξει από άποψη game play. Δεν μου άρεσε καθόλου, μα καθόλου όμως, να κυνηγιέμαι νυχτιάτικα από τρελούς ανάμεσα στους χωματόδρομους, τους κάκτους και τα κογιότ, σ’ ένα απομακρυσμένο μέρος της Αριζόνας. Απολάμβανα πραγματικά το παιχνίδι, μόνο όταν έπαιζα μέσα στο ψυχεδελικό σχολείο.

school

-Αξίζει να πληρώσεις €30 για να κατεβάσεις ψηφιακά το Outlast 2;

-Όχι

Αυτό που αξίζει είναι να αγοράσεις την λιανική έκδοση Blu-ray που έχει όλο πακέτο με τα τρία παιχνίδια, μόνο €38 ευρουλάκια, όπου περιλαμβάνει το Outlast 1, το επιπρόσθετο downloadable content του με τίτλο Outlast: the whistleblower και το Outlast 2.